(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Těsto na pizzu

Potřebné ingredience
250 vlažného mléka, 1 vejce, 20 g másla, 2 lžíce oleje, 1 lžíce sádla, 250 g pol. mouky, 250 g hl. mouky, 2 malé odměrky suš. kvasnic dělám i sladkou verzi...těsto stejné jako na pizzu, jen do sladké verze přidávám 2 lžíce rumu, 100 g cukru, citr. kůru a 1 vanilk. cukr
Postup přípravy
dám v tomto pořadí do pekárny a dám na program hnětení a kynutí. Plním libovolně. Dávka vyjde přesně na dva plechy klasické velikosti.

plním libovolně.....těsto je fakt univerzální a dobře zpracovatelné
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Ano, to je. Ve skutečnosti se to běžně dělá.
85. Jaké mohou být výhody přidání oleje nebo tuku?
Olej pomáhá v těstě uchovat některé chuťové složky, které jsou uvolňovány během pečení, ale není nutné přidávat tuk nebo olej pro dosažení dobré kvality těsta. Mimo to, některé druhy olejů nebo tuků (olivový olej, vepřové sádlo, atd) mohou zlepšit celkový chuťový profil finálového těsta.
86. A nevýhody?
Ve skutečnosti olej působí jako změkčovadlo, ale v případě, že oleje nepoužijeme více než je doporučované množství, nebude mít tato vlastnost objektivní vliv na kvalitu těsta.
Zvyšuje energetickou hodnotu.
87. Jaké množství oleje se doporučuje?
2-3% váhového množství použité mouky.
88. Jaké druhy olejů nebo tuků se při výrobě těsta používají?
Jsou to hlavně olivový olej, poskytující velmi charakteristickou chuť, kukuřičný olej nebo vepřové sádlo, které se hojně využívá v latinskoamerických zemích. Sádlo nám poskytne velmi unikátní chuť ve finálovém těstě.